Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ulei de cocos – 10 beneficii pentru păr și piele

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Faimosul ulei de cocos este renumit în întreaga lume pentru beneficiile sale incredibile, nu numai ca ulei comestibil și tonic pentru păr, ci și ca hidratant pentru piele. Când este aplicat pe piele, acesta poate acționa pentru o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de multe alte uleiuri, fără a deveni rânced. Datorită acestor diferite proprietăți benefice ale uleiului de nucă de cocos, este folosit ca ingredient important în mai multe creme de îngrijire a pielii.

Beneficii pentru piele

 

 • Hidratarea pielii

Uleiul de nucă de cocos este un balsam excelent pentru piele și vă ajută să îndepărtați particulele de piele uscate și dure. Luați pur și simplu uleiul de nucă de cocos pe palme, frecați palmele și apoi aplicați-l pe față, mâini, sau oriunde vreți să vedeți efectul de hidratare.

Uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, bun pentru pielea uscată și crăpată de pe călcâie. Crăpăturile din călcâie nu vor dispărea, dar picioarele dvs. vor deveni mai moi în câteva zile dacă aplicați ulei de nucă de cocos în zona afectată.

Ca exfoliant, în combinație cu alte elemente granulate cum ar fi sarea și zahărul, acesta poate îmbunătăți considerabil efectele. Veți reuși cu succes să eliminați excesul de piele moartă și să curățați substanțele care au blocat porii, fără a lăsa pielea să se simtă iritată

 

 • Demachiant

Uleiul de nucă de cocos poate fi, de asemenea, utilizat ca un produs de îndepărtare a machiajului.  Acest lucru nu este obișnuit, dar femeile din întreaga lume au început să îl folosească pentru a-și îndepărta machiajul, fără a-și face griji cu privire la substanțele chimice dăunătoare ale altor agenți de demachiere care ajung în zone delicate sau sensibile.

 • Probleme ale pielii

Uleiul de cocos conține vitamina E care ajută la îmbunătățirea sănătății pielii.  Se pretinde că uleiul de cocos este bun pentru mai multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema.

Mai mulți cititori au raportat acest beneficiu. Cu toate acestea, cercetarea științifică este în curs de desfășurare pentru a demonstra sau respinge aceste afirmații. O mare parte a cercetărilor vorbește despre conținutul său de proteine, deoarece înlocuirea celulelor bolnave sau moarte care pot apărea împreună cu diferite afecțiuni ale pielii sunt înlocuite rapid de celule noi, sănătoase.

În acest fel, uleiul de nucă de cocos nu numai că tratează infecția prin lupta cu corpurile microbiene, ci și vindecă daunele sau semnele vizibile ale acestei tulburări de piele; este o soluție două-în-una!

 • Cremă anti-îmbătrânire

În mod tradițional, tratamentul cu ulei de cocos a fost lăudat și popularizat pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire.

Mulți oameni fac greșeala de a folosi prea mult ulei de nucă de cocos și, din moment ce pielea poate absorbi doar o anumită cantitate, stratul protector pe care îl creează uleiul absorbit nu mai permite pielii să respire. Acest lucru înseamnă că, dacă utilizați prea mult, prea des, pielea va ajunge plină de impurități și uleioasă, va fi foarte lucioasă sau unsuroasă, ca să nu mai vorbim ce ar putea face pentru hainele dumneavoastră!

 

Ulei de cocos pentru păr

 

 • Practici zilnice de îngrijire a parului care îți pot deteriora părul

Practicile zilnice de îngrijire, cum ar fi spălarea, periatul și coafarea pot provoca deteriorarea părului, ruperea și uscarea acestuia.

Pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, trebuie să știți mai multe despre structura părului. Părul este format din trei straturi:

Medulara:  Aceasta este partea moale, centrală a axului părului. Interesant este că părul gros conține cantități mari de medulare, în timp ce părul fin nu are aproape niciuna.

Corticala: Acesta este cel mai gros strat al părului. Conține o mulțime de proteine ​​fibroase și pigment care oferă părului culoarea sa.

Cuticula: cuticula este stratul dur, protector al părului.
Spălarea, coafarea și colorarea părului poate deteriora cuticulele, ceea ce îl face incapabil să protejeze părțile centrale ale axului părului.

Acest lucru determină pierderea unor părți din proteinele fibroase care alcătuiesc corticala părului, ceea ce face ca părul să devină subțire, fragil și predispus la rupere.

De ce uleiul de cocos este mai bun pentru protejarea părului decât alte uleiuri?

Uleiul de nucă de cocos este cel mai eficient remediu de tratare a părului, pentru a reduce pierderea de proteine ​​și pentru a-l păstra sănătos.

Având în vedere popularitatea actuală a uleiului de nucă de cocos, acest lucru ar fi ușor de respins ca tendință.

Cu toate acestea, există unele dovezi în spatele acestei afirmații.

Un studiu a examinat efectele aplicării uleiului de nucă de cocos, floarea soarelui sau a uleiului mineral înainte sau după spălare.

Pentru a vedea care ulei a fost cel mai bun pentru protejarea sănătății părului, cercetătorii au măsurat cantitatea de proteine ​​pierdută de păr după fiecare dintre aceste tratamente.

Aceștia au descoperit că uleiul de nucă de cocos a fost mai eficient în a preveni pierderea de proteine ​​decât uleiurile minerale și de floarea soarelui atunci când au fost aplicate fie înainte sau după spălarea părului.

De fapt, uleiul de nucă de cocos a fost în top în toate studiile lor și a redus pierderea de proteine ​​ale părului, care nu a fost afectat, decolorat, tratat chimic și expus la raze UV.

Pe de altă parte, atât uleiurile minerale, cât și cele de floarea soarelui nu au avut acest efect și nu s-a dovedit a fi eficiente la reducerea pierderilor de proteine ​​din păr.

Se crede că structura chimică a uleiului de nucă de cocos se află în spatele capacității sale superioare de a proteja părul.

Uleiul de nucă de cocos este format în principal dintr-un acid gras cu lanț mediu numit acid lauric. Acest lucru conferă uleiului de nucă de cocos o structură lungă și dreaptă, care este mai ușor absorbită, adânc în axul părului.

Uleiul de floarea soarelui conține în mare parte acid linoleic, care are o structură mult mai voluminoasă, deci nu este atât de ușor de absorbit în păr.

Acest lucru înseamnă că uleiuri precum uleiul mineral și uleiul de floarea soarelui pot proteja părul, dar nu sunt absorbite la fel de bine în axul acestuia.

Aplicarea uleiului de cocos înainte sau după spălare ajută la prevenirea deteriorării

 

Există câteva modalități prin care puteți aplica uleiul de cocos pe păr pentru a-l proteja de daune.

În primul rând, aplicarea uleiului pe păr înainte de a fi spălat poate ajuta la reducerea cantității de daune pe care le suferă în timpul spălării și în timp ce este ud.

Interesant este că părul este cel mai vulnerabil în ceea ce privește deteriorarea atunci când este ud. Acest lucru se datorează modificărilor structurale subtile, care apar atunci când absoarbe apa.

Când vă udați părul, cortexul gros și central înmoaie apa și se umflă, provocând o modificare structurală a cuticulei.

Cuticula părului este de fapt formată din solzi plați, suprapuși, care sunt atașați spre capătul rădăcinii părului și orientați spre vârf.

Când cortexul părului absoarbe apa și se umflă, acești solzi sunt împinși spre exterior, astfel încât se lipesc. Acest lucru face ca părul umed să fie mult mai ușor de deteriorat, mai ales atunci când îl periați sau coafați.

Aplicând ulei de cocos pe păr înainte de spălare, puteți reduce cantitatea de apă absorbită de axul părului și gradul de ”lipire” al cuticulelor. Acest lucru îl face mai puțin predispus la deteriorare în timp ce este ud.

În al doilea rând, aplicarea uleiului de cocos după spălare îl ajută să devină mai moale și mai neted. Acest lucru reduce cantitatea de frecare cauzată de coafare, ceea ce face ca părul să fie mai puțin probabil să se înfunde și să se rupă.

Părul este cel mai vulnerabil la deteriorare atunci când este umed. Aplicarea uleiului de cocos pe păr, atât înainte cât și după spălare, vă ajută să îl protejați.

Cu toate acestea, uzura de zi cu zi a părului dvs. cauzată de coafare, îngrijire, vreme și poluanți îl pot deteriora.

 

 • Uleiul de nucă de cocos ajută la creșterea părului prin:

– Hidratarea acestuia și reducerea ruperii
-Protejarea părului împotriva pierderilor de proteine ​​și a deteriorării când este umed
-Protejarea părului de deteriorarea mediului, cum ar fi vântul, soarele și fumul

Pentru a obține cât mai multe beneficii de la tratamentul cu ulei de cocos, va trebui probabil să îl faceți o parte regulată a regimului dvs. de înfrumusețare.

 

Alte avantaje ale uleiului de nucă de cocos pentru păr

Uleiul de nucă de cocos poate avea și alte beneficii pentru păr. Cu toate acestea, multe dintre ele nu au fost examinate în studii controlate corespunzător.

Beneficiile posibile includ:

 •    Prevenirea păduchilor: Un studiu mic a descoperit că atunci când este combinat cu anasonul într-un spray, uleiul de nucă de cocos a fost mai eficient cu 40% în tratarea păduchilor de cap decât a permetrinei chimice.
 • Protecție solară: Filtrele UV vă pot ajuta să vă protejați părul de deteriorarea soarelui. Unele studii au descoperit că uleiul de nucă de cocos are un factor de protecție solară de 8, așa că aplicarea acestuia pe păr ar putea fi utilă.
 • Tratamentul mătreții: Mătreața este o formă de dermatită seboreică. Deși niciun studiu nu a examinat în mod specific uleiul de nucă de cocos, acesta are proprietăți anti-microbiene și ar putea fi util pentru tratarea matreții.
 • Prevenirea căderii de părului: îngrijirea excesivă poate deteriora axul părului, care în circumstanțe extreme poate cauza căderea părului. Uleiul de nucă de cocos vă poate ajuta să vă păstrați părul în bune condiții și să preveniți acest lucru.
 • De asemenea, consumul de ulei de nucă de cocos poate fi benefic pentru sănătatea părului, datorită nutrienților pe care îi oferă.

Uleiul de nucă de cocos are efecte negative asupra părului?

În general, uleiul de cocos este considerat a fi sigur pentru aplicarea pe piele și păr.

Cu toate acestea, utilizarea unei cantități prea mari ar putea provoca o acumulare de ulei pe păr și scalp.

Acest lucru v-ar putea face părul gras și îmbâcsit, mai ales dacă aveți părul foarte fin.

Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că începeți cu o cantitate mică și frecați uleiul de nucă de cocos prin păr, de la secțiunea intermediară până la capete. Persoanele cu părul foarte fin ar putea dori să evite să aplice uleiul direct pe scalp.

Mai mult, deși este normal să pierzi aproximativ 50–100 de fire de păr pe zi, multe persoane raportează, de asemenea, pierderea mai multor fire atunci când folosesc ulei de cocos.

Dar uleiul cocos nu este de obicei vinovatul. Pur și simplu aplicarea uleiului permite părului care s-a detașat deja de scalp să cadă.

Cum se folosește uleiul de nucă de cocos pentru păr?

 

Iată câteva moduri de a folosi uleiul de nucă de cocos pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății părului.

Ca balsam: Șamponați-vă părul ca de obicei și apoi aplicați uleiul de nucă de cocos pe păr, de la secțiunea intermediară până la capete.

Ca detangler post-spălare: După șamponare, frecați puțin ulei de nucă de cocos prin păr pentru a-l proteja și a ajuta la descurcarea acestuia în timp ce îl periați.

Ca mască de păr: frecați uleiul de nucă de cocos prin păr și lăsați-l să stea câteva ore (sau chiar peste noapte) înainte de a-l spăla.

Ca un protecție de păr înainte de spălare: frecați uleiul de nucă de cocos prin păr înainte de a-l spăla.

Ca tratament pentru scalp: înainte de culcare, masați o cantitate mică de ulei de nucă de cocos în scalp. Lăsați-l peste noapte și spălați-l bine dimineața.

Aceste tehnici pot fi utilizate în mod regulat sau din când în când (în funcție de tipul dvs. de păr) pentru a vă oferi un păr frumos, sănătos și strălucitor.

Cantitatea de ulei de nucă de cocos de care veți avea nevoie va depinde de lungimea și tipul părului dvs. Cei mai mulți oameni folosesc suficient pentru a acoperi doar lungimea acestuia pentru a evita îngrășarea scalpului.

Există, de asemenea, multe tipuri diferite de ulei de nucă de cocos. Unii oameni preferă să aleagă un ulei de nucă de cocos virgin (nerafinat), deoarece îl folosesc și în dieta lor.

Cu toate acestea, nu există studii specifice dacă un tip de ulei de nucă de cocos este mai bun pentru părul dvs. decât altul. În plus, atât uleiul de cocos rafinat, cât și cel nerafinat au aceleași proprietăți de hidratare.

 

Uleiul de nucă de cocos este un produs hidratant excelent pentru părul dvs.

Poate fi utilizat atât înainte cât și după ce vă spălați părul pentru a ajuta la prevenirea deteriorării și pentru a menține părul strălucitor și sănătos.

 

 

 

 

Beatrice Paun

Beatrice Paun

Pasionata de o viata BIO! Veti gasi articole scrise cu pasiune, foarte utile pentru toti cei care doresc sa foloseasca produsele BIO

Lasă un Comentariu

Beatrice Păun
Beatrice Păun

Pasionata de o viata BIO! Veti gasi articole scrise cu pasiune, foarte utile pentru toti cei care doresc sa foloseasca produsele BIO

Despre Noi

ViațaBio este unicul Marketplace pentru produse Bio, 100% organice!

Lucrăm împreună cu parteneri de încredere, avem cea mai mare gamă de produse și sute de clienți mulțumiți!

Când vine vorba despre nutriție, filozofia noastră este că: Există multe lipsuri în ceea ce privește nutriția. Ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor nu primesc nutrienții de care au nevoie pentru sănătatea și dieta lor, iar noi suntem aici pentru a vă oferi suplimentele și produsele de care aveți nevoie pentru o viață sănătoasă!

Articole Recente

Urmărește-ne