Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mierea de Manuka -Top 11 beneficii și întrebuințări

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mierea de Manuka este una dintre cele mai bogate surse anti-microbiene ale naturii. Are o aromă bogată și a fost asociată cu o serie de beneficii pentru sănătate. Există, de asemenea, multe utilizări ale mierii de Manuka, care variază de la vindecarea durerilor gâtului și a bolilor digestive până la vindecarea infecțiilor cu Stafilococ și a gingivitei. Mierea de Manuka este disponibilă în mai multe forme diferite din care puteți alege, aveți următoarele opțiuni:

 • Miere pasteurizată sau brută
 • Filtrată sau nefiltrată
 • Fagure (cu ceară de albine comestibila in interior)
 • Locală sau importată

  miere-de-manuka

Ce este mierea de Manuka?

 • Mierea de Manuka, produsă în Noua Zeelandă de albinele care polenizează copacul Manuka, este una dintre cele mai unice și benefice forme de miere din lume.
 • Aceasta poate fi  adăugată la antibiotice, creme pe bază de plante și puteți găsi, de asemenea, o mulțime de măști de față cu miere de Manuka și produse de îngrijire a pielii. Ca și alte tipuri de miere, este de asemenea folosită în medicină, fiind combinată cu alte ierburi și condimente pentru a accelera   Deci este bună mierea de Manuka pentru tine?
 • Care este diferența dintre miere de Manuka și mierea normală? Și ce este atât de specială? Continuați să citiți mai multe despre ceea ce poate face mierea Manuka, plus un top de  11 beneficii ale acestui ingredient incredibil.

Top 11 beneficii ale mierii de Manuka

 

Beneficiile mierii de Manuka au fost mult discutate în lumea medicinei naturiste  pentru o lungă perioadă de timp și chiar mai mult în ultimii ani, deoarece un grup tot mai mare de cercetare începe să sprijine miile de ani de utilizare a „ingredientului minune”. Unele dintre cele mai bune utilizări ale mierii de Manuka includ:

 

 1. Ajută la: Acidul scăzut din stomac și refluxul gastric 

Datorită proprietăților antibiotice naturale și antibacteriene găsite în mierea de Manuka, aceasta devine un medicament excelent pentru orice tulburare digestivă legată de bacterii. De fapt, într-un studiu recent, o bacterie periculoasă legată de toate cele trei condiții, Clostridium difficile, s-a dovedit a fi destul de susceptibilă la efectele bactericide ale mierii Manuka.

Astfel, utilizarea acesteia este foarte benefică în reducerea refluxului acid și în echilibrarea sistemului digestiv pentru a vindeca dezechilibrele stomacului și intestinului.

 

 1. Ajută la sănătatea pielii

Internetul este plin cu testimoniale ale pacienților care susțin că mierea de  Manuka funcționează minunat pentru pacienții cu acnee și eczeme. În acest moment există câteva studii clinice care să susțină aceste afirmații, dar luând în considerare proprietățile sale anti-microbiene și vindecătoare, se crede că mierea poate ajuta cu aceste condiții ale pielii.

O revizuire recentă a studiilor clinice privind efectele mierii de Manuka în tratarea dermatitei atopice a constatat că aceasta „este potențial eficientă în tratamentul leziunilor pe baza atât a studiilor clinice, cât și a celor celulare prin diferite mecanisme”. Acest lucru trebuie confirmat prin studii clinice.

Căutați remediul potrivit pentru punctele de grăsime? (Milia) Miliile sunt niște umflături albe care apar pe piele. Adulții dezvoltă adesea Milia sub ochi sau în jurul obrajilor.

Mierea de Manuka este utilizată pe scară largă ca tratament pentru Milia și se crede a fi o metodă naturală eficientă pentru a elimina punctele de grăsime. Manuka este adesea amestecată cu scorțișoară și este aplicată într-un strat subțire pe piele timp de 10-15 minute înainte de clătire.

Majoritatea oamenilor susțin că aplicarea mierii pe răni sau zonele afectate pentru câteva minute și ulterior spălată cu apă și săpun, va da rezultate. Repetați acest lucru în fiecare zi sau o dată la câteva zile pentru rezultate optime.

 

 1. Combate infecțiile cu Stafilococ

Probabil ați auzit despre stafilococul care a afectat spitalele de-a lungul anilor, Staphylococcus aureus rezistent la meticilină. Utilizarea excesivă a antibioticelor fără prescripție medicală au determinat anumite tulpini de Stafilococ să devină practic neinvincibile.

Răspândindu-se atât de repede, sunt foarte mulți oameni afectați. Mulți dintre aceștia au nevoie de proceduri sau dispozitive invazive, cum ar fi operații chirurgicale, pentru a-și salva viețile împotriva acestor „amenințări” periculoase – antibioticele deseori nu funcționează.

Cu toate acestea, cercetătorii din Marea Britanie, din Cardiff Metropolitan University oferă o  speranță. Ei au descoperit că mierea de Manuka reglează cele mai puternice gene ale bacteriilor. Unii oameni de știință sugerează acum că folosirea obișnuită la nivel local pentru tratamente și infecții (în special în spital și în instituțiile de îngrijire medicală) poate ajuta mai mult decât o fac antibioticele.

 

 1. Tratarea arsurilor, rănilor și ulcerului

Potrivit cercetărilor publicate in Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products, „Folosirea mierii duce la accelerarea  vindecării rănilor în cazuri acute, ameliorarea durerii la pacienții cu arsuri si scăderea răspunsului inflamator la astfel de pacienți”.

Mai mult decât atât, datorita faptului că este bogată în antioxidanți, antibacteriană și are caracteristici antiinflamatorii, s-a demonstrat că mierea de Manuka împiedică infecția cu ulcere și poate bloca chiar și creșterea unui tip specific de bacterii care provoacă ulcere de stomac la om. De asemenea, a fost folosită destul de eficient ca  pansament pentru a promova vindecarea rapidă și îmbunătățită.

 1. Previne dezintegrarea dinților și gingivita

Au apărut mai multe studii care descriu modul în care mierea de Manuka poate ajuta la tratarea și prevenirea gingivitei și a bolilor parodontale.

Datorită activității sale antimicrobiene superioare, cercetătorii de la Școala de Stomatologie de la Universitatea din Otago din Noua Zeelanda au descoperit ca mestecarea unui produs de miere de Manuka nu numai că cauzat o scădere de 35% a plăcii bacteriene, dar a condus la o reducere de 35% a sângerării la persoanele care suferă de gingivită. Calciu, zinc și fosfor găsite în mierea Manuka sunt toate substanțe nutritive importante pentru vindecarea dinților.

 

 1. Ajută Sindromul Intestinului Iritabil și la bolile inflamatorii ale intestinului

Atunci când se evaluează efectul pe care mierea de Manuka îl are asupra bolilor inflamatorii intestinale induse experimental la șobolani, cercetătorii de la Chandigarh Institutul Postuniversitar de Educație Medicală și de Cercetare au făcut câteva descoperiri uluitoare:

 • Mierea de Manuka în doze diferite a oferit protecție împotriva deteriorării colonului
 • Toate grupurile tratate au prezentat o inflamație redusă, iar toți parametrii biochimici s-au redus semnificativ
 • Această miere administrată în diferite doze restaurat peroxidarea lipidelor, precum și parametrii antioxidanți s-au îmbunătățit.
 • Scorurile morfologice și histologice au fost semnificativ reduse în grupul tratat cu o doză mică de Miere de Manuka.
 • În modelul inflamator de colită, administrarea orală a mierii Manuka a redus semnificativ inflamația colonului. Aceasta nu tratează doar inflamația  intestinală și durerea, dar, de asemenea, repară deteriorarea radicalilor liberi și protejează împotriva daunelor suplimentare.

 

 1. Tratează durerile de gât și îmbunătățește imunitatea

În 2007, datele publicate în Journal of Leukocyte Biology au sugerat că „o componentă de 5.8 kDa a mierii Manuka stimulează celulele imune prin TLR4”. Acest lucru este interesant deoarece studiile anterioare au indicat că mierea stimulează producția de citokine din monocitele umane.

Conjugarea cu acest studiu in vitro din 2011, care arată modul în care Manuka oprește creșterea bacteriilor Streptococ care cauzează greața. Nu este de mirare că atât de mulți oameni beneficiază aproape instantaneu după administrarea unei linguri de miere atunci când nu se simt bine. Recent, acesta a fost aprobat chiar de Institutul National pentru Cancer pentru a fi utilizat pentru a trata inflamația în gat rezultată după chimioterapie.

 

 1. Luptă împotriva alergiilor

Un studiu realizat de Institutul pentru alergii și mediu din Karelia de Sud din Finlanda, care a examinat efectele polenului asupra alergiilor, a avut rezultate remarcabile. Participanților li sa administrat miere obișnuită, miere de Manuka și unora li s-au administrat doar medicamentele pentru alergii. Rezultatele au fost impresionante:

 

… pacienții au raportat un scor total al simptomelor cu 60% mai scăzut, de două ori mai multe zile asimptomatice și cu 70% mai puține zile cu simptome severe și au utilizat 50% mai puține antihistaminice comparativ cu grupul martor.

 

Administrarea regulată a mierii  Manuka poate ajuta într-adevăr la alergiile sezoniere și reduce nevoia de medicamente.

 1. Tratamente de înfrumusețare

Administrată zilnic, mierea Manuka are un efect de elixir care stimulează energia și îmbunătățește calitatea vieții. Datorită profilului dens al nutrienților, crește vitalitatea, energia și se cunoaște că îmbunătățește tonusul și textura pielii.

Utilizați-o atât pentru măști, la domiciliu, pentru a exfolia și a lupta împotriva radicalilor liberi din piele. Utilizați-o în șamponul dvs. sau faceți o mască de miere Manuka pentru a stimula strălucirea și creșterea părului. În cele  ce urmează vă vom prezenta câteva combinații de măști ce au la bază mierea de Manuka.

 • Miere de Manuka și lăptișor de matca

Lăptișorul de matcă în combinație cu mierea de Manuka încetinește îmbătrânirea pielii. Odată cu creșterea vârstei, procesul de reînnoire a celulelor pielii devine mai puțin eficient. Procesele de reparare a țesuturilor și regenerarea celulelor încetinesc. Cantitatea de umiditate naturală prezentă în piele este redusă. Deoarece producția de colagen este mai mică, pielea devine mai subțire și își pierde flexibilitatea.

Dacă puteți stimula producția de colagen, ar trebui să puteți încetini procesul de îmbătrânire. Combinația de miere de Manuka și lăptișor de matcă are în componență minerale asemănătoare cu siliciul, care duc la creșterea producției de colagen. De asemenea, conține anti-oxidanți și nutrienți specifici care susțin reînnoirea pielii, cum ar fi flavonoide, acid nucleic, acid decanoic, enzime și hormoni.

În lăptișorul de matcă pot fi găsite numeroase vitamine și minerale, precum B1, B2, B3, B5, B6, acetil-colină și zinc, care sunt excelente pentru sănătatea pielii. Studiile indică faptul că acizii găsiți în lăptișorul de matca contribuie la producerea și promovarea colagenului.

 

 • Miere de Manuka și sirop de mentă

Efectul calmant și analgezic al frunzelor de mentă a fost utilizat pentru a trata diverse boli de sănătate și piele. Renumită pentru mirosul său aromat, menta este încorporată în diverse produse pentru aromatizare.

Efectul de răcire adus de siropul de mentă poate face minuni asupra pielii sensibile.

În comparație cu cremele din comerț, măștile făcute acasă sunt mai ieftine și nu au ingrediente chimice în componență.

Puține brand-uri cosmetice au înțeles importanța ingredientelor naturale și le-au adăugat în produsele lor, dar, din păcate, includ ingrediente rafinate care au o valoare nutritivă mai mică.

Un lucru interesant pentru masca facială făcută în casă este faptul că puteți adăuga alte ingrediente potrivite pentru a satisface tipul dvs. de piele. Însă asigurați-vă că veți efectua un test de alergie înainte de a încerca orice mască (pe interiorul brațului aplicați o cantitate mică din mască. Dacă nu se vor prezenta iritații, aceasta este sigură pentru aplicare).

Mod de utilizare:

1 lingură de miere de Manuka

5 picături de sirop de menta

Aplicați pe pielea uscată și lăsați să acționeze timp de 5 minute.

Efectul de vindecare al acestei măști vă va ajuta să tratați erupțiile pielii.
Mentolul va limita secreția de sebum și astfel va trata pielea grasă.
Activitatea astringentă a acestei măști de față strânge porii pielii și echilibrează nivelul de pH.
Capacitatea de curățare a mierii de Manuka în combinație cu siropul de mentă ajută la îndepărtarea acneei încăpățânate și a petelor întunecate.

 

 1. Îmbunătățește calitatea somnului

Mierea Manuka ajută la promovarea unui somn adânc, odihnitor. Aceasta  eliberează lent glicogenul necesar funcțiilor esențiale ale corpului în timpul somnului. Adăugarea de mierii în paharul cu lapte înainte de culcare ajută organismul să elibereze melatonina în creier, ceea ce este necesar pentru somnul profund.

Există multe tulburări de sănătate asociate cu lipsa de somn, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip II, accidentul vascular cerebral și artrita. Deoarece mierea este dovedită a ajuta la un  somn de calitate, ar putea ajuta și la reducerea riscului  acestor boli și a multor alte probleme de sănătate.

 

 1. Poate reduce simptomele fibrozei chistica

Fibroza chistică este o tulburare genetică care determină o defecțiune a unui tip specific de proteine, ceea ce duce la o supraproducție a mucusului gros care poate bloca plămânii și poate crește riscul de infecții respiratorii. Studiile promițătoare arată că mierea de Manuka ar putea ajuta la distrugerea bacteriilor pentru a lupta împotriva infecțiilor, în special la cei cu fibroză chistică.

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Microbiology, mierea de Manuka a fost capabilă să blocheze creșterea a Pseudomonas aeruginosa și Burkholderia, două tulpini de bacterii care pot fi deosebit de problematice pentru cei cu fibroză chistică.

Moduri de utilizare ale mierii de Manuka

Vă întrebați cum să puteți să utilizați mierea de Manuka? Pentru a experimenta cele mai bune beneficii pentru sănătatea pielii, funcția imună sau îndepărtarea punctelor de grăsime, ar trebui să utilizați o doză de miere Manuka de aproximativ una până la două linguri pe zi.

Cea mai ușoară cale este să o luați simplă, dar dacă este puțin prea dulce pentru dumneavoastră, atunci puteți să o adăugați la ceaiul  preferat pe bază de plante,  peste iaurt sau să o întindeți pe pâinea prăjită. Dacă doriți să îmbunătățiți efectul de stimulare a imunității sau să vindecați o durere în gât, adăugați o linguriță de scorțișoară pe lângă cea de miere.

Cercetările arată că proprietățile anti-microbiene ale scorțișoarei și mierii Manuka sunt atât de puternice încât acestea vă pot ajuta într-adevăr să vă recuperați rapid.

Pentru îngrijirea feței puteți crea o mască formată din miere de Manuka și ulei de cocos, aceasta având efect hidrant și calmant.

Mierea de Manuka – Nutriție

Ceea ce face ca mierea Manuka să fie diferită este profilul nutrițional uimitor. Mierea obișnuită este deja cunoscută pentru abilitățile extraordinare de nutriție și imunitate, dar mierea Manuka este o sursă bogată de:

 • Aminoacizi
 • Vitaminele B (B6, tiamină, niacin, riboflavină, acid pantotenic)
 • Calciu
 • Cupru
 • Fier
 • Magneziu
 • Mangan
 • Fosfor
 • Potasiu
 • Zinc

 

Cu toate acestea, cu mierea de Manuka, conținutul nutrițional este de până la patru ori mai mare decât cel al mierii normale. Acesta este ceea ce se numește „Factorul unic al mierii de Manuka.”

 

Factorul unic al acesteia și modul de verificare

În 1981, cercetătorii de la Universitatea din Noua Zeelandă din Waikato au descoperit că mierea de Manuka are un nivel considerabil mai ridicat de enzime decât mierea obișnuită. Aceste enzime creează un peroxid natural de hidrogen care funcționează ca un antibacterian. Unele tulpini din această miere din Noua Zeelandă sunt deosebit de bogate în peroxid de hidrogen, metilglioxal și dihidroxiacetonă.

Această trilogie medicală ajută la realizarea a ceea ce se numește Factorul Unic de Manuka (FUM), un standard global în identificarea și măsurarea rezistenței antibacteriene a acestui tip de miere. În esență, FUM este o garanție că mierea care este vândută are o calitate medicală.

FUM nu se găsește în nectarul tuturor florilor de Manuka și, comparativ vorbind, Manuka obișnuită conține doar proprietatea antibacteriană a peroxidului de hidrogen, care este comună majorității tipurilor de miere.

Ceea ce separă FUM de alte soiuri Manuka este că are atât peroxidul natural de hidrogen cât și propria sa proprietate antibacteriană naturală, ceea ce sporește considerabil eficiența acestuia.

Proprietățile FUM ale Manuka sunt extrem de stabile și, spre deosebire de peroxidul de hidrogen comun în majoritatea mierii, nu sunt ușor distruse de căldură, lumină și enzime din organism.

Cum să mâncați mierea de Manuka?

Care este cea mai bună utilizare a mierii Manuka? Ce nivel de miere este cel mai bun?   În afară de mierea clasică în borcan, există și alte produse disponibile, inclusiv cremă cu miere Manuka, produse de îngrijire a pielii și măști pentru păr.

Cât rezistă mierea? Cu o depozitare adecvată, mierea de Manuka poate rezista extrem de mult. Dacă este amestecată cu alte ingrediente, poate expira un pic mai devreme. Există o mulțime de opțiuni pentru cum să mănânci mierea Manuka pentru a profita de multele beneficii diferite pe care le poate oferi.

Măsuri de precauție și efecte secundare

Este mierea de Manuka sigură? În ciuda numeroaselor avantaje asociate cu acest ingredient puternic, există mai multe efecte secundare ale acesteia pe care le puteți lua în considerare și dumneavoastră. Ca și alte tipuri de îndulcitori, mierea de Manuka este bogată în zahăr.

Prin urmare, este important să fiți atenți la aportul dumneavoastră, mai ales dacă aveți diabet sau alte probleme legate de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Cei care sunt alergici la albine sau miere pot experimenta, de asemenea, o reacție alergică atunci când folosesc miere de Manuka pentru sănătatea pielii sau consumând-o oral. Luați în considerare efectuarea unui test prin aplicarea unei cantități mici pe piele pentru a vă evalua toleranța înainte de a utiliza mierea de Manuka pentru răni sau alte probleme ale pielii.

Întrerupeți utilizarea și consultați-vă medicul dacă observați orice reacții adverse sau simptome de alergie alimentară. În plus, mierea nu este recomandată pentru sugari mai mici de un an. Acest lucru contribuie la minimizarea riscului de botulism infantil, o boală gravă care poate fi cauzată de consumul de miere contaminată cu un anumit tip de bacterii.

Gânduri finale

 

 • Care este cea mai bună miere din lume?

Mierea de Manuka, care este adesea considerată cel mai sănătos tip de miere, este făcută de albinele care polenizează copacul Manuka.

 

 • La ce ajută?

Studiile arată că mierea de Manuka poate stimula digestia, sprijini sănătatea pielii, îmbunătățește somnul, sporește imunitatea și multe altele. Practicanții remediilor naturiste folosesc adesea miere de Manuka pentru acnee, puncte de grăsime, gingivită, ulcere de stomac și altele.

 

 • Cum funcționează mierea?

Aceasta distruge bacteriile și sa stimuleze producția de celule imune pentru a imita efectele antibioticelor asupra organismului și pentru a promova o sănătate mai bună.

 

 •   Ce tip de miere de Manuka este mai bună?

Există mai multe metode diferite pentru a măsura proprietățile medicinale ale mierii dvs., inclusiv evaluarea FUM

 

 • Este sigură?

În cea mai mare parte, mierea Manuka se poate bucura de siguranță. Cu toate acestea, aceasta poate declanșa simptomele alergiilor alimentare la cei cu alergie la albine. Cei cu diabet pot avea nevoie să monitorizeze aportul lor. De asemenea, nu este recomandat copiilor sub vârsta de un an pentru a ajuta la prevenirea botulismului infantil.

De la măști de păr la creme de piele la produse de cofetărie și dincolo de acestea, există numeroase modalități de a profita de avantajele unice de sănătate ale mierii de Manuka.

 

 

 

Beatrice Paun

Beatrice Paun

Pasionata de o viata BIO! Veti gasi articole scrise cu pasiune, foarte utile pentru toti cei care doresc sa foloseasca produsele BIO

Lasă un Comentariu

Beatrice Păun
Beatrice Păun

Pasionata de o viata BIO! Veti gasi articole scrise cu pasiune, foarte utile pentru toti cei care doresc sa foloseasca produsele BIO

Despre Noi

ViațaBio este unicul Marketplace pentru produse Bio, 100% organice!

Lucrăm împreună cu parteneri de încredere, avem cea mai mare gamă de produse și sute de clienți mulțumiți!

Când vine vorba despre nutriție, filozofia noastră este că: Există multe lipsuri în ceea ce privește nutriția. Ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor nu primesc nutrienții de care au nevoie pentru sănătatea și dieta lor, iar noi suntem aici pentru a vă oferi suplimentele și produsele de care aveți nevoie pentru o viață sănătoasă!

Articole Recente

Urmărește-ne